Учени коментираха вредите от базовете мобилни станции

доц. д-р Иван Миленов изнесе доклад за електромобила.

Електромобилите и вредите от базовите станции на GSM, обсъждаха в Смолян на ХІІІ –та Международна научна конференция, чийто домакин беше  Технически колеж в родопския град.

Участваха преподаватели и докторанти от Техническите колежи в Смолян и Ловеч, Техническия университет в София и филиала в Пловдив, ВТУ „Тодор Каблешков”. Бяха обсъдени важни въпроси и аспекти от областта на съвременните комуникации, компютърната графика.

Една от темите, предизвикала бурни дебати, беше нуждата от екомониторинг на базовите станции на GSM.

Особен интерес предизвикаха и докладите, свързани с някои проблеми при създаването на електромобил, представени от доц. д-р Иван Миленов, ръководител на проекта към ВТУ „Тодор Каблешков”, София.Той засегна основно проблемния въпрос, до колко съвременната техника е в състояние да увеличи пробега на електромобила, за дастане алтернатива на класическия автомобил.

Интересът на участниците в научната конференция беше провокиран и от доклада за  някои аспекти при проектиране на атракционен автобус.   Участниците в различните секции обсъждаха и въпроси за диагностиката на различни  технически съоръжения с цел тяхната безопасна  и надеждна работа.

 „Това беше поредната плодотворна научна сесия, която даде възможност на преподаватели от различни висши училища да изложат своите мисли относно научната им работа и да добият увереност в знанията си”, коментира директорът на Техническия колеж в Смолян проф. Сапарев. и припомни, че  приемът на нови студенти по  специалностите в Колежа продължава.

Щиляна Чакърова



Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини