Прашката - най-сексапилното бельо вече 30 години

Може и без черешки...

Прашката - най-сексапилното бельо и бански костюм, който завладя целия свят, навършва 30 години, припомня италианската агенция АНСА.

За официален рожден ден на прашката, наричана още стринг или танга, се смята началото на лятото на 1981 г. Тогава американският дизайнер Фредерик Мелинджър, начело на калифорнийската модна марка "Фредерик от Холивуд" пуска на пазара микробельото, което от десет години предизвиква вече истински фурор в Бразилия.

Оттогава досега прашката не спира да впечатлява хората и да се появява в множество вариации кой от кой по-миниатюрен. Но най-вече прашките покоряват мъжките фантазии.

В Бразилия за рожден ден на прашката се смята 1972 г. Тогава местният модел от италиански произход Розе ди Примо се появява на парти за първи път с оскъдното парче плат. Същата дама година преди това е и първият бразилски модел, позирала гола за Плейбой. А 20 години по-късно Розе ди Примо обяви, че става евангелистка монахиня.

Прашките днес имат и шокиращо въздействие. Твърди се, че в клипа, рекламиращ филма "Ваше височество", Натали Портман се явява с прашка, която после чрез компютър е превърната в бикини, прикриващи по-добре задните й части.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини