В Бразилия ще празнуват Ден на хетеросексуалните

Парадът на 6 юни 2004. Сн.: wikipedia (CC)

Градският съвет на Сан Паулу излезе с предложение да се празнува Ден на хетеросексуалните. Празникът на традиционната сексуална ориентация ще бъде през третата неделя от декември.

За да влезе в сила инициативата трябва да бъде одобрена от кмета Жилберту Касаб (Gilberto Kassab).

Авторът на законопроекта Карлуш Аполинариу (Carlos Apolinario) пояснява, че няма нищо против гей общността, но е смутен от привилегиите, от които се ползват лицата с хомосексуална ориентация. Например като ежегодния гей парад, който се провежда на една от най-големите улици на 20-милионната столица на Бразилия - Паулишта Авеню (Paulista Avenue). На евангелиститие, за сравнение, общината отказала провеждането на шествие в чест на Иисус Христос по тази улица. Не е ясно ще има ли парад на хетеро в рамките на празника им.

Сексуалните малцинства в Бразилия не са приели добре идеята за Ден на хетеросексуалността. Според тях това е провокация и проява на хомофобия. Според официални данни само за последната година 260 убийства в Бразилия са заради нетрадиционната сексуална ориентация на жертвите, а през годините броят на престъпленията с такъв мотив се е увеличил.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини