"Смърфовете" окупираха върха у нас

Семейната комедия "Смърфовете" за втора поредна седмица е лидер в българския бокс офис. Анимацията е събрала през уикенда 88 109 лв., които са ѝ стигнали, за да остане водач. Общите постъпления на филма досега са на стойност 368 394 лв.

По темпото, с което увеличава приходите си, до две седмици “Смърфовете” ще надмине границата от половин милион лева, което за филм, който не е продължение на хитова първа част, е повече от добро постижение. Освен че увеличи значително приходите си през изминалата седмица, режисираният от Раджа Госнел триизмерен филм успя да се пребори и с премиерните заглавия “Конан варварина” и “Размяната”. При всички положения “Смърфовете” ще се нареди сред най-успешните комедии на годината, сдобили се с киноразпространение в България. По света лентата е натрупала близо 400 милиона долара, а от студиото "Сони Пикчърс" вече потвърдиха, че се подготвя и продължение.

Втори е премиерният "Конан варварина" с уикенд приходи от 86 905 лв. Филмът с Джейсън Момоа, Стивън Ланг, Роуз Макгоуан и др. е най-новата адаптация по произведенията на Робърт Ървин Хауърд. Голямото вълнение, с което бе посрещнат у нас, бе причинено от факта, че скъпата продукция е снимана в България, а бюджетът ѝ е около 70 милиона долара.

В топ три на българската бокс офис класация тази седмица се нарежда и "Шефове гадняри". През уикенда комедията е събрала 24 960 лв., а след две седмици общите ѝ приходи вече са 146 564 лв.

В класацията следващите позиции заемат "Размяната", "Каубои и извънземни", "Възходът на планетата на маймуните", "По приятелски", "Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2", "Нощта на ужасите" и "Капитан Америка: Първият отмъстител".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини