Новият Internet Explorer без Flash и с тъч контрол

Най-новата операционна система на Microsoft ще даде интересен избор на потребителите, що се отнася до интернет браузъра.

Internet Explorer 10 (IE) ще бъде достъпен в две разновидности – класическа и модерна, съобщава arstechnica.com. Втората ще даде възможността за touch-контрол и наличието на клавиатура и мишка ще стане ненужно.

Това, което ще бъде променено в тази разновидност на Internet Explorer 10, е поддръжката на Flash, Silverlight и други подобни приложения за възпроизвеждане на съдържание – модерният IE 10 просто ще се лиши от плъгините (програми, предоставящи специфична допълнителна функционалност, която не се поддържа от основното приложение).

Така за влизането в страници, които изискват плъгини, системата директно ще препраща потребителя към традиционния браузър. А класическият избор води със себе си по-бързо изхабяване на батерия и проблеми със сигурността и защитата на личните данни.

Опцията за два вида IE 10 не е особена изненада, като се има предвид, че Windows 8 е разработен главно с идеята да вкара Microsoft в голямата игра на таблетите. В тази връзка touch-контролът е задължителна опция.

От компанията на Бил Гейтс са готови и с решение за всички сайтове, които разчитат на Flash или Silverlight – трябва да преминат към стандарта за създаване и предоставяне на съдържание в уеб пространството HTML5.

Избор, който доскоро беше пожелателен, но сега изглежда все по-наложителен, коментират от arstechnica.com.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини