16 фалшиви сигнала само през септември в смолянската пожарна

На 16 фалшиви сигнала са реагирали само през месец септември противопожарните служби в областта, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Смолян.

Огнеборците се реагирали на 67 произшествия, от които 30 са били за гасене на пожари, 9 от които с щети в жилищни сгради, селскостопански постройки, складове и един автомобил.

Най-много от огнените произшествия -11,  са станали на територията на Смолян, следван от Златоград , където е имало 7 инцидента.

18 от акциите са били за оказване на техническа помощ, а при 2 е оказана аварийно-спасителна дейност. 

Сухото и топло време създават предпоставки за възникване и развитие на пожари в горите и земеделските територии в съседство с тях.

При прибиране на селскостопанската продукция и почистването на земеделските земи в съседство с горски фонд да не се извършва изгаряне на сухата растителност и отпадъци.

В тази връзка Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян отново призовава населението за спазване на правилата за пожарна безопасност:

Да не палят огън в горските територии !

Да не изхвърлят не загасени угарки от цигари!

Да пазят горите от пожари !

В предвид предстоящия зимен отоплителен сезон, ОУ”ПБЗН” - Смолян призовава гражданите да използуват благоприятното време за почистване на комините на жилищните сгради.

  При забелязване признаци на пожар, незабавно звънете на телефон 112 !

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини