Руски учени: На 95% Йети има и е в Сибир!

Руски учени твърдят, че са открили в Сибир доказателства за съществуването на Йети – мистичния Снежен човек, който отдавна вълнува умовете на алпинисти, пътешественици и изследователи.

Експертите дори били сигурни на 95%, че Йети обитава местността.

Дузина научни работници и ентусиасти, вярващи в съществуването на Йети, се присъединиха към руските си колеги на конференция в град Кемерово, административен център на Кемеровска област – регион, в който най-често се появяват сведения за мистичния Снежен човек. Мнозина местни жители твърдят, че са го виждали да обхожда околните гори и планини. На форума бяха разисквани различни доказателства, намерени в горите и пещерите на Сибир – снимки на следи и отпечатъци, косми и влакна от козина, за които се предполага, че са на Йети.

Участниците в конференцията, сред които и дипломирани археолози и спелеолози, изтъкнаха, че гладното човекоподобно същество е счупило няколко купи с храна, предназначени за кучета, пазачи на овчи стада. Други учени, по-трезвомислещи, отбелязаха, че за да се твърди със сигурност, че Йети съществува, трябва да бъдат открити най-малко негови скелетни останки, които да бъдат изследвани. На научната конференция в Кемерово присъства и шампионът по бокс в тежка категория Николай Валуев, който през септември се включи в експедиция за търсенето на Йети.

Преди седмица международен екип от учени се отправи на двудневна експедиция в Кузбас.

В състава на експедицията бяха включени учени от Русия, САЩ, Канада, Монголия, Швеция, Естония и Китай. Търсенията бяха в Горна Шория.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини