Закъсали автомобили спасяваха по проходите в Родопите

Закъсали автомобили и девет пътни произшествия само за ден на територията на Смолян и областта, са резултатите от рязкото застудяване, силния вятър и поледица по пътищата в цялата област. Три спасителни акции проведоха аварийно-спасителните екипи на 17 октомври, заради тежките атмосферни условия.

С лебедка пожарникарите от Пампорово вадиха рано сутринта автомобил, паднал в река Широколъшка в селото, за щастие без пострадали пътници.

Малко по-късно аварийните екипи теглиха закъсал микробус в канавката край пътя в Пампорово.

Минути след 20 часа на 17-ти, втори микробус подал сигнал, че е аварирал на прохода Рожен заради снега. Автомобилът е бил изтеглен от спасителите, а  метри по-надолу те помогнали на закъсал ТИР да слага вериги. Масово автомобилите тръгват с летни гуми и без необходимите за зимни условия вериги, въпреки въведените ограничения през проходите Превала, Рожен и Пампорово в понеделник. Ден по-късно те бяха свалени, а днес по обяд над Смолян изгря слънце и вятърът стихна.

Отменени бяха и ограниченията по пътя Девин – Михалково.

Поради нощните минусови температури пътищата са заледени, но са почистени, осолени и опесъчени. От областно пътно управление съобщиха, че всички пътища от републиканската пътна мрежа в областта са проходими при зимни условия.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини