Григор Димитров с летящ старт в Стокхолм

Сн.:   tennis24.bg

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа чудесна победа на старта на международния тенис турнир на твърда настилка в Стокхолм с общ награден фонд 600 000 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата в шведската столица, завършила преди броени минути, българинът срази с 2:0 сета представителя на САЩ Райън Суитинг, в отделните части 6:3, 6:1.

Двубоят започна отлично за Димитров, който спечели първия си сервис гейм на нула, а в четвъртия успя да пробие подаването на американеца и да поведе с 3:1.

Този брейк се оказа достатъчен за хасковлията, който въпреки че изпитваше сериозни затруднения с пласирането на първия си начален удар, не допусна пробив и затвори сета след 6:3.

Два поредни пробива на старта на втората част позволиха на Григор да си осигури повече от комфортна преднина от 4:0, след което даде само гейм на своя опонент преди  да стигне до крайната победа.

Така след успеха си днес Григор Димитров си заработи 20 точки за световната ранглиста, а в следващия кръг го очаква поставеният под №4 в основната схема Хуан Игнасио Чела (Арж).

Още новини за тенис четете в Gol.bg

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини