Дора Янкова: Аз съм моралният победител на местните избори в община Смолян

„Аз съм моралният  победител на местните избори в община Смолян. Когато силен човек направи крачка назад, той се засилва да направи две крачки напред.

Оставам в политиката и ще бъдем много силна опозиция.”

 Това каза на специална пресконференция след приключване на изборите екс кметът Дора Янкова. Тя не скри огорчението си от предизборната кампания на ГЕРБ и спечелилия кандидат Николай Мелемов, която освен груба и арогантна е била и отричане на всичко направено през 8-те години на двата мандата на Янкова като кмет.

Кампанията е била брутална и заради включването на цялата държавна машина от министрите до областен и зам.-областен управител на Смолян.

„Липсата на елементарно политическо кавалерство се изрази и в лъжите и клеветите, които се изсипаха върху мен, както и филма за „мащехата на Смолян”.

 В него се показаха само кадри от сградите на Младежкия дом и източното крило на общината”, коментира още Янкова.

„Щабът на Николай Мелемов го скри от политическия дебат от страх да застане до мен. Затова Мелемов отказа да участва в дискусия между нас двамата преди балотажа.

Аз го съжалявам, защото той беше избран под натиск. Затова той е назначен за кмет с корпоративния капитал на група смолянчани и дълго ще трябва да им се „отблагодарява” докато го осребри”, обобщи изводите си от изборните резултати Янкова

Бившият кмет обяви, че оставя 21 спечелени и одобрени проекти на обща стойност над 117 млн.лв., за които тепърва ще трябва да се избират фирми изпълнители и да се изградят.

„Пожелавам на новото управление да реализира добре проектите и действително ще искам „моята ножичка”, за да режа лентите на откриването им. Имам самочувствието на успял кмет, работих много за смолянчани , въведох европейска реалност и оставям много работа на следващата управа”, каза Янкова.

 Тя разказа, че когато преди 8 години е влезнла за пръв път в кметския кабинет, Данчо Киряков поискал от нея три неща: да запази секретарката му, че имала кредити и шофьора, защото бил добър.  Третото било да уволни цялата община, защото го е предала.

„Аз няма да оставя такова послание”, каза Янкова и

пожела на новия кмет и екипа му да запазят и надградят административния капацитет на общината, защото това е правилното отношение към работещите хора.

„В администрацията не бива да има реваншизъм и чистка, защото оставям отличен екип от изградени специалисти, които знаят как  се пишат, защитават, изпълняват и отчитат проекти, което е едно голямо богатство“, апелира Янкова.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини