Ден на изкуствата правят в историческия музей в Смолян

За първи път в Историческия музей в Смолян ще се организира „Ден на изкуствата”. Инициативата ще включва дискусии, срещи, споделяне на опит, както и различни форми на забавление и се осъществява по проект на РИМ „ Стою Шишков” - „Музеят – привлекателен център за разностранната си публика”.

Идеята е традиционната култура и изкуството се възприемат като колективна ценност, която идва от миналото, обогатява се от настоящето и се съхранява за бъдещето. Музеят да се превърне в център за публика, която според интересите си, освен да гледа и слуша, иска да усеща и съпреживява, както и да участва в самия процес на усвояване на знания и умения.

Проектът е на стойност 2500 лв. и ще се осъществи в рамките на 4 месеца, а предложението е разработено от Донка Симеонова – уредник в музея и Захарина Куцева – преподавател в Професионална гимназия за приложни изкуства – Смолян.

Изпълнението се бъде в партньорство с Професионална гимназия за приложни изкуства - Смолян. Акцентите ще бъдат върху свободното време на музейните потребители от всички възрасти

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини