В Брягово: младите остаряха, старите си отидоха, Делчо още кметува

Делчо Митев. Той е кмет на Брягово вече 35 години, ще бъде още 4

Делчо Митев е избран законно за кмет на хасковското село Брягово. Решението на местния административен съд бе оповестено днес. След като общинската избирателна комисия обяви Делчо Митев от БСП за избран още на първия тур, опонентката му от ГЕРБ Петрана Василева атакува вота в съда. Според адвокатите й има множество нарушения на изборния закон, в навечерието на вота бюлетините са престояли над три часа в сградата на кметството и е възможно те да са били манипулирани. Освен това при отварянето на урната от една бюлетина изпаднало листче с името на Делчо Митев.

Съдът обаче отхвърли искането на Петрана Василева и потвърди решението на общинската избирателна комисия. Според магистратите дори да е имало нарушения, те не биха повлияли на крайния резултат. От 338 действителни бюлетини в селото 191 са били за Делчо Митев, а 147 – за Петрана Василева. Бюлетината с листчето с името на кмета е била обявена за недействителна. Дори претендираните 8 недействителни бюлетини да са били за опонентката, това не би повлияло на крайния резултат, гласи заключението на административните магистрати.

Делчо Митев кметува в Брягово от 13 декември 1976 година. Това съобщи самият той пред Haskovo.net. Бряговският кмет дори не може да си спомни броя на мандатите, защото по времето на социализма срокът на кметуването бил 2 години и шест месеца, а при демокрацията – 4 години.

„Бях на 14 години, сега съм на 40, а Делчо е още кмет. Младите остаряха, старите си отидоха, а той още кметува“, каза за Haskovo.net жител на селото, който пожела името му да не бъде цитирано.

„Откакто дойде демокрацията, всички избори, които съм печелил, са минавали през съда“, каза от своя страна пък вечният кмет на Брягово Делчо Митев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини