Линейките готови да спрат работа, утре излизат на протест

Медиците в Хасково отново излизат на протест. Този път недоволни са от Спешната помощ

„Готови сме да прекратим работа и като хора които не са държавни служители имаме право на това“. Това заяви координаторът на протестните действия на Спешната помощ в областта Елена Ленкова. Медсестрата в хасковската Спешна помощ уведоми, че утре в 10 часа се дава началото на протестите на „спешните“. Като за начало те ще продължат 1 час и ще се състоят в среща пред централата на хасковските линейки с представители от всички общински филиали на ЦСМП. На тази среща ще бъдат обявени исканията на медиците. Те са правителството да се откаже от идеята си да прехвърли ЦСМП под разпореждането на болниците. Ако това не стане, предупредителните протестни действия ще ескалират в ефективни.

Че идеята за прехвърляне на ЦСМП под шапката на областната болница е в напреднал стадий на обсъждане и реализация, стана ясно от днешната среща на директорът на МБАЛ Хасково д-р Славчо Близнаков с министър Константинов в София. Д-р Близнаков дори вече имал план за организация на работата на линейките ако те станат отделение в болницата. До момента д-р Близнаков не бе открит за коментар относно резултатите от срещата или за подготвяната стачка.

Твърдението, че работата на линейките може да бъде смутена бе категорично отречено от началникът на регионалният Център за спешна медицинска помощ д-р Петя Радева.„Гарантирам, че няма да бъдат накърнени правата на нито един пациент и всички екипи ще са на разположение“, каза д-р радева и бе категорична, че със стачка или не, графикът на линейките няма да се промени и на минута.

Протестът на Спешната помощ явно бе организиран спешно, тъй като вчера д-рРадева каза за Haskovo.net, че няма информация подчинените и в областта да подготвят протести. Тя не знаеше и официалната причина за стачката. „Аз съм от работодателите, не питайте мене“ допълни Радева.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини