9 убити и почти 300 ранени при катастрофи за три години в Смолянско

През последните три години в Смолянска област 9 души са загинали, а 296 са ранени при пътнотранспортни произшествия. От началото на тази година в областта са станали 526 пътнотранспортни произшествия, от които  66 тежки. Само през 2011г. жертвите на катастрофи са четирима убити и ранени 83 души.  При зверска катастрофа на пътя между селата Хвойна и Забърдо в понеделник загинаха на място баща и син.

Директорът на ОД МВР комисар Кирил Хаджихристев излезе с призив институциите и всички участници в движението, да обединят в усилията си и с конкретни действия да направят пътища по-безопасни.

Нека на 20 ноември да почетем паметта на хилядите загинали по пътищата на страната ни при пътно - транспортни злополуки и да изкажем съпричастност към тежката мъка на техните близки, призова шефът на смолянската дирекция.

Да отидем в църковния храм, да запалим свещичка в памет на загиналите при катастрофи и да се помолим за повече толерантност и повече отговорност по пътищата, за по-малко пострадали и жертви. На 20 ноември нека отдадем заслужена почит и към хората, които първи се отзовават на помощ при пътни инциденти – лекари, пожарникари, полицаи.

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на месец  ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини