Министерството: 122 влака спряха заради стачката

Обобщените данни за първия ден от стачката показват, че 122 влака от общо 263 са били спрени следствие на стачните действия на някои от служителите в железницата. Това е 46% от общия брой влакове, съобщи пресцентъра на Министерството на транспорта. Служителите на голяма част от спрените композиции не подкрепят стачката и са били принудени да спрат, тъй като не работят обслужващите курса по трасето, поясняват от министерството. Стачкуващи работници в товарните превози не са регистрирани.

Бройката на стачкуващите служители в „Холдинг БДЖ” за деня бе 600 души, което представлява едва 4.6% от общия брой на служителите в дружеството. В Национална компания „Железопътна инфраструктура” са стачкували 492, като само 61 от тях са свързани с движението на влаковете. В процентно изражение стачкуващите са 3.8% от персонала в НКЖИ.

Данните на Националната компания „Железопътна инфраструктура” показват че от всичките 335 гари, стачкуващи е имало на едва 30 гари. Стачни действия на служители на НКЖИ не е имало в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Горна Оряховица, Стара Загора, Ямбол, Карнобат, Видин, Враца, Карлово и др. Общият брой на стачкуващите в двете компании е едва 1092 служители от над 26 000 персонал, което е 4%.

Всички влакове, които по разписание трябва да заминат след 16:00 ч., ще потеглят от началните си гари с известни закъснения, които могат да варират с около 1 час.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини