Масираните спецпроверки в Пампорово откриха само 13 кг. негодни храни

Около 13 кг. продукти с изтекъл срок на годност са открили проверяващите в курорта Пампорово в дните на студентския празник, съобщиха от полицията в Смолян.

На 07 и 08.12.2011г. територията на к.к. Пампорово е била проведена специализирана полицейска операция за превенция на хилядите посетили курорта за студентския празник, който съвпадна и  с откриването на зимния сезон.

В ресторанта на един от проверените хотели са открити  5.6 кг. месни и 5кг. рибни продукти без необходимата маркировка и с изтекъл срок, както и 2.5 кг. негодни млечни произведения.

Продуктите са иззети, бракувани и на МОЛ е съставен акт за административно нарушение от служител на Агенция по безопасност храните.

В проверките са участвали специализирани екипи от органите на противопожарните служби, данъчни, Инспекцията по труда и Агенцията по безопасност на храните.

Проверени са множество търговски обекти за продажба и съхранение на склад на акцизни стоки без бандерол, продажба на наливен алкохол с неустановен произход, както и продажбата на алкохол на лица под 18 години. Търсени са били и документи с невярно съдържание, свързани с функционирането на търговския обект.

Местата за подслон пък са били щателно проверени дали се вписват настанените лица, както и дали имат документи и разрешителни за тази дейност.

При акцията са били прегледани счетоводните документи - фактури, на физически или юридически лица за реализирани нощувки или други услуги /паркинг, телефон, сейфове и др./, но не са били установени нарушения, уточниха от полицията в Смолян.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини