Снегът в Смолян се топи, градът потъна в киша

Нормализира се пътната обстановка на територията на община Смолян, съобщи Владимир Росенов,управител на фирма "Титан Клинър". 
Снеговалежът спря, а положителните температури  помагат за топенето на снега. Главните улици на Смолян са разчистени и опесъчени. Почистени от сняг са и повечето второстепенни улици. До няколко часа ще се почистят и третостепенните улици в града. Верижна техника чисти пътя към село Мъгла, а  шосето до Турян е пробито. Автомобилите, пътуващи към двете селища обаче е желателно да са с вериги. Всичи служители по чистотата работят за почистване на обществените тротоари, площади и стълбища.  Тротоарите се почистват и с двата специализирани мини багера.

 Росенов допълни, че фирмата има готовност за реакция и при по-обилни снеговалежи, които се очакват в края на седмицата. В складовете има достатъчно пясък и сол, а  техниката е изправна. От фирмата приканват гражданите да се включват активно в  почистването на снега, особено пред частните домове, жилищни блокове, фирми  и институции.

Гражданите могат да подават сигнали и на телефона на фирмата "Титан Клинър". 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини