Затворите в Гърция препълнени

Управителите на трите основни затвори в Гърция отправиха открито писмо до Министерството на правосъдието, в което предупреждават, че няма да могат за в бъдеще да приемат нови затворници, тъй като помещенията и общежитията са вече препълнени, предава "НетПрес", цитиран от агенция КРОСС.

Те добавят, че случващото се може да има тежки последици за сигурността на местата за излежаване на присъди и особенно в онези части, където лежат осъдени за тежки престъпления лица.

"Ние имаме свободни места за нови затворници само в тоалетните. Моля повече да не ни предавате нови затворници, тъй като в нашите затвори ситуцията вече е трагична. Има вероятност в някои от местата да избухнат събития, чиито последици трудно могат да се предвидят", се отбелязва в писмото на управата на затвора "Халкида", уточняват чуждестранни медии.

От ръководството на най-известният гърцки затвор - "Каридос", в който се помещават затворници членове на военната хунта и на терористичната групировка "17 ноември" казват, че сградата може да приеме 800 души, а те в момента са три пъти повече.

Експерти по сигурността в Гърция са на мнение, че през последните години страната е изправена пред небивало повишаване на общата престъпност, от една страна заради икономическата криза, а от друга и заради идването на голям брой имигранти.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини