Anonymous: ще изключим интернет!

Нашумялата напоследък хакерска група Anonymous не спира серията си от заплахи. След като първоначално заплашваше конкретни сайтове и организации, а след това и цели държави, този път групата Anonymous явно е решила да не играе на дребно, а да изключи - ни повече, ни по-малко - цялата глобална мрежа.

Както съобщава ресурсът WebProNews, член на хакерската общност е публикувал безпрецедентно по мащаб изявление, а именно текст, носещ заглавието "Операция Глобално затъмнение".

В него се казва, че хакерите от Anonymous възнамеряват на 31 март да изключат 13-те главни DNS-сървъри, на които на практика се крепи интернет.

Като потвърждение на тези думи и с цел привличане на по-голямо внимание към заплахата, както и за включване на по-голям брой хакери към подготовката и провеждането на подобна масова и широкомащабна атака, Anonymous дори назовават IP адресите на въпросните 13 главни сървъри.

За съжаление, не е възможно да се разбере доколко е реална и изпълнима тази заплаха, тъй като структурата на общността Anonymous е твърде децентрализирана.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини