Започна пролетното почистване на Смолян след дългата зима

Фирмата по чистота в Смолян „Титан Клинър” е в готовност да започва кампанията по пролетно почистване на Смолян.

Техниката, която ще участва  в измиването и почистването на улиците и кварталите на областния град е изправна и ремонтирана.

Над 30 души от фирмата ще бъдат ангажирани с почистването. Назначени са и допълнително служители по чистота и озеленяване, които са снабдени с метли, лопати  и ножове за изстъргване на пясъка.

Три метачни машини  механично ще извършват измитането на улиците, а на недостъпните за техниката места, пясъка и отпадъците ще се чистят ръчно.

Две мини багерчета ще събират купчните с пясък от градските улици и със самосвали ще се извозват до депото. 

В акцята за пролетно почистване ще се пренасочат допълнително и три багера, които да товарят по-обемистите купчини. Улиците ще се мият от три специализирани автомобила, единият от които е с вместимост 25 кубика вода. Две по-малки водоноски с вместимост от  8 кубика ще поемат по-малките и тесни улици в трите квартала.

 От вчера, съгласно графика започна изрязването на дърветата и храстите в града от отдела по озеленяване. Високите дървета се подкастрят с помощта на автовишка под контрола на ландшафтния архитект на фирмата инж. Людмил Гочев.

Декоративните храсти в центъра на града също ще бъдат подкастрени и оформени. Почистването на Смолян ще продължи поне два месеца, като се очаква около Великден гражданите също да се включат активно в пролетното почистване.

За извозването на събраните боклуци и смет по квартали, гражданите могат да разчитат на услугата от „Титан Клинър” но след подадена заявка.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини