Торта с домашен крем, банан и шоколад

Торта с домашен крем, банан и шоколад

Необходими продукти

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията. Пресейте брашното и добавете към него бакпулвера. Сипете го към яйцата с непрекъснато бъркане до получаване на хомогенна смес.

Разделете готовото тесто на две за два блата. Изсипете в намазнена тава, покрита с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете за около 7-8 мин. Блатовете са тънки и бързо стават.

Домашен крем
Разбийте яйцата със захарта, ванилията, 250 мл. от прясното мляко и брашното. Оставете настрани. В тенджера сипете останалото мляко и когато заври, сипете на тънка струя яйчната смес, като непрекъснато бъркате с дървена лъжица.

Нарежете бананите на кръгчета. В подходящ поднос сложете единия блат и с помощта на нож направете разрези по него около 1 см. Поставете в тях кръгчетата банан така, че да се скрият в блата. Намажете с половината течен шоколад и покрийте с домашен крем.

Повторете и с втория блат, като намажете и страните на тортата с него. Поръсете с шоколадови пръчици или настърган шоколад и охладете за няколко часа в хладилник, за да поеме тортата от аромата на банан, шоколада и крема.

Изисква се бързина за приготвянето на тортата, защото домашният крем бързо хваща коричка и не може да се разнесе равномерно.

Да ви е сладко!

Източник: gotvach.bg

Последни новини