Медена торта с орехи

Медена торта с орехи

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За блатовете разбийте с миксер яйцата със захарта до получаване пухкав крем и добавете разтопеното масло, меда и малко вода. Сложете тази смес на водна баня на котлона и бъркайте непрекъснато за около 20 минути.

В още топлата смес сипете пресятото брашно със содата, канелата и кардамона и замесете тесто. Щом се хомогенизира, разделете го на 4-5 равни топки и оставете в хладилника да престоят за 20 минути.

От всяка топка разточете еднакви тънки кори с големината на тавата, в която ще печете. Всеки блат изпечете в подмазнена тава в загряна на 220 градуса фурна, докато добият приятен леко кафяв цвят. Ако ги препечете, ще станат много твърди.

За крема разбийте сметаната със захарта, лимоновата кора, 3 с.л. мед, жълтъците и ванилията. Започнете да сглобявате тортата, като слепвате блатовете с крем и поръсвате всеки обилно със смлени орехи.

Накрая намажете цялата торта с крем и направете украса от орехи и други ядки. Оставете медената торта с орехи да престои няколко часа в хладилник (или 1 нощ) преди да поднесете.

Източник: gotvach.bg

Последни новини