Торта Гараш със сметанов крем

Торта Гараш със сметанов крем

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Приготовлението на тортата трябва да започне ден по-рано с крем. Смесете сметаната и захарта в съд на котлона да се загреят при непрекъснато бъркане, до пълното разтопяване на захарта.

В купа натрошете шоколада и залейте с горещата сметана. Сложете купата на водна баня и бъркайте до пълното разтопяване на шоколада.

Важно е да не допускате сместа да заври. Така приготвеният крем се покрива с прозрачно фолио и купата се слага в хладилника за 1 нощ.

На следващия ден добавете рома или коняка и разбийте, докато се получи гъст и пухкав крем.

За блатовете пресейте пудрата захар и я добавете към смлените орехи, белтъците и ванилията. Разбивайте с миксер до сгъстяване и побеляване на сместа.

Застелете форма или тавичка с хартия за печене, разстилайте отгоре от сместа с дебелина 2-3 см и последователно изпечете 5-6 платки.

Печенето им става на около 140-160 градуса. Изпечените блатове веднага изваждайте от формата и след като изстинат, отлепяйте хартията за печене.

В подходящ поднос слепете платките с крема и отгоре намажете равномерно цялата торта с него. За глазурата разтопете шоколада на водна баня и добавете мазнината.

Разбъркайте до хомогенност, изчакайте леко да се охлади глазурата и залейте върху тортата. Украсете тортата Гараш със сметанов крем с малко кокосови стърготини или филирани бадеми. Оставете да престои няколко часа преди да поднесете.

Източник: gotvach.bg

Последни новини