Торта Гараш

Торта Гараш

Необходими продукти

Начин на приготвяне

На блатовете: Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се постепенно захарта и продължава да се разбива докато се сгъсти. Прибавят се орехите. Всичко се разбърква добре и сместа се разделя на 4 части, които се изпичат поотделно в по-голяма тортена форма на дъното на която е сложена с хартия за печене намазана с масло и посипана с брашно. Пекат се в умерена фурна.

На крема: Захарта се сварява на гъст сироп с 1/2 кафена чашка вода и шоколада, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучици. Докато сиропа е още топъл се прибавят жълтъците. Всичко се разбърква добре и се оставя да изстине. Разбива се маслото много добре и към него се прибавя по малко от изстиналата смес. Получава се пухкав крем.

На крокана: Захарта смесена с 2 с.л. вода се карамелизира и се изсипва в намазнена тавичка. След като изстине, кроканът се начуква на дребно.

Блатовете се слепват с крем, като върху крема се посипва по малко от крокана. Отгоре се намазва с крем и се украсява по желание - с кокосови стърготини, зелени или шоколадови пръчици.

Тортата може да се направи и без кроканта.

Източник: gotvach.bg

Последни новини