Руло с шоколад

Руло с шоколад

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Смесете яйцата със захарта и ги разбийте на пищна пяна. Постепенно добавете брашното, какаото и ванилията, при непрекъснато бъркане. Получената смес разстелете в предварително намазнена тавичка, дъното на която сте покрили с хартия за печене.

Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност, като се стараете да остане мек и пухкав, а не сух. Горещият блат внимателно се поставя върху кърпа, която е поръсена с пудра захар и внимателно се навива на руло. Оставя се така до окончателното му охлаждане. Едва след това може да го развиете внимателно, за да го намажете с крем.

За крема: Смесете маслото с пудрата захар и разбивайте до получаването на пухкав крем. Добавете ситно натрошените орехови ядки и есенцията. Шоколадът се разтопява на водна баня и докато е горещ се смесва с маслото, след което се добавя към останалите продукти и се разбърква добре. Кремът трябва да е изстинал преди нанасянето му върху блата, в противен случай ще попие в него.

Навийте всичко на руло. Ако изтече малко крем, не се притеснявайте, намажете го по повърхността на рулото. Разнесете охладения крем равномерно върху блата и внимателно го завийте отново на руло.

Шоколaдът за глазурата се разтопява на водна баня заедно със сметаната и се разбърква добре. Готовата глазура се оставя настрана за няколко минути, за да се охлади, след което се нанася равномерно върху рулото. По желание се украсява с настърган шоколад и шоколадови пръчици. Охладете преди поднасяне.

Източник: gotvach.bg

Последни новини