Кекс-торта Зебра

Кекс-торта Зебра

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте 4 яйца с 1 чаена чаша захар, ванилията, а после прибавете 1 чаена чаша брашно с 1/2 чаена лъжичка бакпулвер. Бие се по продължително.

В друг съд разбийте 4 яйца с 1 кафяна чашка захар. След това прибавете 2 с.л. какао, 2 кафени чашки натрошените орехи, 1 кафена чашка брашно, 1/2 чаена лъжичка бакпулвер.

В тавичка, постлана с хартия за печене, точно в средата с голяма салатна лъжица сипваме една лъжица от жълтата смес, върху нея изсипваме една лъжица от кафявата смес и така редуваме, докато свършат двете смеси.

Опичаме, както се пече кекс. Приготвяме сироп от 2 чаени чаши вода, 1 чаена чаша захар, прибавяме по желание 1-2 лъжици ром /коняк/, течността ври 5-8 минути. Като поизстине, сиропираме тортата от двете страни оскъдно - така че сиропът да е достатъчен.

Като изстине тортата хубаво, покрива се с глазура от 1 чаена чаша захар с 2 супени лъжици какао, 4 супени лъжици прясно мляко и 1 пакетче масло. Тортата е изстинала, глазурата също малко се е охладила, като сме я бъркали от време на време.

С лъжица нанасяме глазурата, но я заглаждаме с нож. Украсяваме по желание с цветни пръчици /орехови ядки/ и т.н. Преди консумация добре е да престои няколко часа. Тортата е вкусна, но когато се отреже, ефектът от двете смеси е невероятен!

Източник: gotvach.bg

Последни новини