Д-р Дариткова алармира: под масата приватизират болници за балнеолечение и рехабилитация

Според д-р Дариткова отмяната на тази процедура е в ръцете на служебния кабинет

В Министерството на здравеопазването се извършва скрита приватизация на част от рехабилитационните болници, които са в общия национален комплекс „Санаториуми за балнеолечение и рехабилитация“. Това обяви депутатът смолянският депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дриткова.

„Към нас се обърна уволненият на 11 юли управител на този Национален комплекс ЕАД и предупреди, че разправата с ръководството е защото са отказали да подкрепят намерението на министър Андреева, да се прехвърли някои от рехабилитационните болници на съответните общини, защото те са в забранителния списък за приватизация, но пък това е единствения начин да се продадат“, обясни депутатът.

Намерен един законов, но неморален начин -да болниците да се прехвърлят на общините-вече е преминала процедурата във Велинград , Момин проход,Троян и др.

Според Дариткова една от задачите на служебното правителство е бърза отменяна на това решениеq защото не трябва да се допуска разбиването на този сериозен източник на приходи в МЗ и стройната система на болниците за рехабилитация.

Директори на филиали и болници за рехабилитация от цялата страна са изпратили протестно писмо, с кискане това да се стопира. В него параф е сложил и Д-р Каров,директор на филиала на болница за рехабилитация в село Баните, област Смолян.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини