Дора Янкова: Справедливо е да гласувате за нас

БСП – лява България“ подкрепи с парите за кампанията си Роодопския драматичен театър „Николай Хайтов“

„Започнахме изборната кампания с 3600 самодейци от 8 страни в Неделино. Сега я закриваме в центъра на Смолян с Родопския драматичен театър, който възстановихме. Ходихме с другите кандидати от листата на „БСП – лява България“ в почти всички населени места в Смолянска област, разговаряхме за техните проблеми, чувахме техните напътствия към нас, техните грижи и надежди. Има само една политическа сила, която е на страната на вас и на родопчани. Затова сега мога да кажа, че хората в смолянско е справедливо да гласуват за левицата с номер 22 в бюлетината.“ С тези думи Дора Янкова, водач на червената листа, се обърна към гражданите на Смолян при закриването на предизборната кампания на пл. „Свобода“ в стария център.

Заедно с другите кандидати от листата тя разказа за очакванията на родопчани и за стореното. Язовирът, който трябва да осигури водата на Мадан и Рудозем, дочака след 13 години  политическа воля да стартира изграждането му. Средствата за яз. „Пловдивци“ са от заем от Световната банка и от национално съфинансиране. Проектът е свързан и с нови работни места.

Търговците влязоха  и в още един прекрасен храм – родопската гора, каза Дора Янкова. В Доспат и Хвойна хората ни се оплакаха от концесионирането, свързано с лова. Не може да се глобяват обикновените хора, които живеят там и цял живот берат за трапезата си ягоди и боровинки, когато влязат в гората. Нищо против няма приходите от лов, нито против момчетата, които имат пушки за по 5 хиляди, но сме против да ограничават правата на местните хора, заяви водачът на червената листа.

В Баните предложихме на хората нов прочит на начина усвояване за европейските средства за земеделие и животновъдство, който да е достъпен за всеки, който има парче земя и е предприемчив, заяви Янкова.

Ходихме по нови улици и пихме чиста вода от чешмите в много села в общините Смолян, Неделино, Девин, пътуваме по нови пътища от Соколовци към Чепеларе, от Пампорово до Стойките, които са наша политика, щастливи сме, че се изгражда нова важна икономическа ос – пътя  Крайна – Долен и към Комотини, отчете Дора Янкова.

Тя отбеляза пред смолянчани, че е отвоювала 5 милиона лева за спортните обекти в Смолян. „Сега е на ход кметът да ги усвои“, каза водачът на лявата листа. Тя с огромно удовлетворение отбеляза, че партиите, участващи в изборите и водачите на листи са се обединили по инициатива на „БСП – лява България“ служебният здравен министър да не отнема 300 000 лева, които бяха отпуснати за ремонт на детското отделение в МБАЛ Смолян. Това е пример как справедлива кауза обединява политиците в интерес на хората, каза Янкова. Тя подчерта  и волята на БСП да продължи с всички сили да дава рамо на болницата в Девин. Тя бе възстановена благодарение усилията на Дора Янкова и на инициативния комитет на девинчани, след като правителството на ГЕРБ я закри, лишавайки 30-хиляди родопчани от медицинска помощ.

Дора Янкова помоли хората да преценят до 5 октомври какво подгряване за дясна политика се извършва в момента от служебното правителство и какво да очакват след 5-и, ако дясната партия спечели: данък върху пенсиите, край на ранното пенсиониране и на привилегиите за пенсиониране на военни и на служителите от МВР, скок на тока от днес с 10%, като е обещано нарастване общо с 30 на сто, нов данък по общини от 2%, замразени социални плащания. „Жените от текстилна фабрика в Ерма река ни питаха: къде ще бъде сложена новата цена на тока – ще ни намалят заплатите или ще поскъпне това, което произвеждаме. И хората нямат никакви илюзии, че дясната политика бърка в джоба им“, каза Янкова.

Парите за кампанията на „БСП – лява България“ по решение на националното ръководство бяха в подкрепа на пострадалите от бедствието хора в град Мизия – дарение за отоплението на училищата през зимата. Парите за кампанията на БСП в Смолян са в подкрепа на възстановения благодарение на продължителната битка на Дора Янкова Родопски драматичен театър. „Щастлива съм, че възродихме театъра, въпреки съпротивата на чиновниците. Не може Родопите да бъдат оставени без център на духовността, какъвто е театърът и вярвам, че скоро тук ще спечелят „Аскеер““, каза Дора Янкова преди на площада да започне премиерата на спектакъла „Последният пастир“ по пиесата на Николай Хайтов „Кучета“.

БСП - Област Смолян

Пресцентър
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини