Условна присъда за таксиджия, давал лиценза си "под наем"

Три години условно получи 73 годишният смолянчанин Стоян Инджов, който срещу заплащане давал лиценза си на колеги-таксиджии.  В продължение на 2 години пенсионерът давал за общо ползване разрешителното на около 15 шофьори с таксита. Те работели през  фирмата на Инджов –  ЕТ „Могили”, а едноличният търговец освен пенсията от всеки прибрал и „наем” от 30 лв. Той не водел счетоводство и не плащал данъци, с което укрил налози за общо 6 537 лв.

Инджов имал регистрация за превозвач, като през 2009г. спрял да кара таксито. В първата година общо 17 души си вадели хляба срещу заплащане. В последствие някои се отказали, но повечето продължили да си плащат, за да не вадят всяка година разрешително. Таксиджиите, възползвали се от фирмата на Инджов нямали задължение да подават декларации пред НАП, тъй като управител бил пенсионерът.

Касовите им апарати също били към неговата фирма и той  натрупал  приходи и задължения към държавата, но не подал данъчни декларации. „Нищо не разбирам от счетоводство. Освен на ниската си пенсия, с която издържам и безработните си деца, не разчитах на други средства.  Затова се принудих да преотстъпя на други фирмата си”, признал пред Окръжния съд Инджов.      

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини