Атина представя реформи със €7.3 млрд. приходи

Списъкът с реформи, който гръцкият кабинет трябва да представи до довечера на своите европейски партньори, ще донесе на Атина приходи в размер на €7,3 млрд.
Това изчисли германският в. "Билд", чиято публикация помества днес гръцкото издание "Етнос", цитиран от БТА.

Позововайки се на източници, близки до гръцкото правителство, "Билд" твърди, че реформите, които Атина днес ще представи, включват борба с контрабандата на горива и цигари, откъдето гръцката държава се надява да събере съответно 1,5 млрд. евро и 800 млн. евро. 

Гръцкото правителство планира също да събере 2,5 млрд. евро от облагането с данъци на големите недвижими имоти и на олигарсите, както и още 2,5 млрд. евро чрез събиране на неизплатените данъчни задължения на физическите лица и фирми. 

Според изнесените от германския вестник данни целта на Атина е да събере около 7,3 млрд. евро в приходната част на бюджета. 

Атина трябва да представи до довечера списък с реформи, които ще предприеме съгласно споразумението, одобрено в петък с партньорите ѝ на срещата на Еврогрупата в Брюксел.
 
Вчера финансовото министерство на Гърция изпрати писмо с мерки за реформи до ЕС, ЕЦБ и МВФ. Мерките, изпратени на тези институции, не са остойностени, а са във вид на политически предложения. В тях са посочени начините, по които правителството ще се бори с корупцията, ще преструктурира държавата и ще се пребори с хуманитарната криза.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини