Петима непълнолетни спипани в барове след полунощ в Смолян

Със заповед на директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов продължава провеждането на специализирани полицейски операции за контрол по спазване на режима за присъствие на малолетни и непълнолетни лица в питейните заведения, на обществени места, осигуряване на обществения ред на територията, обслужвана от РУ– Смолян.

Само в град Смолян са установени пет непълнолетни лица, пребиваващи в нощен клуб - дискотека около 03.00 часа на 27 срещу 28 май 2016 г. Уведомени и извикани са родителите на установените непълнолетни лица, след което са предадени на тях. Образувани са общо седем административни преписки, от които пет на родителите, като на едно от децата е съставен акт на настойниците му – баба и дядо, тъй като родителите му не са в страната. Служителите на РУ-Смолян са съставили един акт по наредбата на община Смолян на охранителя на нощното заведение, както и на управителя на същото заведение.

По време на нощните проверки е извършен контрол за разпространението на наркотични вещества, спазване на забраната за продажба на алкохол на малолетни и непълнолетни лица, по спазване на наредбите на общинските съвети по опазване на обществения ред и безопасността на движението.

Реализираните полицейски операции са проведени с цел превенция върху противообществени прояви, хулиганства, побои и други деяния, нарушаващи обичайните норми за морал и поведение на обществени места и тя ще продължава да бъде осъществявана.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини