Пожарната в Смолян: Внимание,сезонът е пожароопасен!

Във връзка с продължителното засушаване и високите температури РС ПБЗН - Смолян обръща внимание за повишената пожарна опасност в горите и земеделският фонд.

От полиция и пожарна отново апелират да не се пали огън в гората и в сухи треви, стърнища, крайпътни ивици и отпадъци, да не се хвърлят незагасени цигари

Не позволявайте на децата да играят с огън, кибрити, запалки и др. и не ги оставяйте без наблюдение, призовават още от службите, като особено внимание обръщат на заблудата за разпространение на огъня в гората, което става много-по-бързо от очаквано.

Вятърът е особено опасен и можете да се окажете в смъртоносен капан, а предизвикването на пожар носи административно-наказателна отговорност, като при големи щети има и затвор от 1 до 10 години, припомнят от пожарната служба и дават няколко съвета за действия при подобна ситуация.

При забелязване на признаци за пожар / дим, пламъци/ своевременно да сигнализирате на телефон 112, като предадете информация за мястото и имате ли информация за застрашени хора. Ако запалването е в начална фаза, може да го потушите с вода, пръст, пясък и тупалки от зелени клони.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини