14 °C

Неделното училище в "Света Неделя" откри учебната година на Димитровден

Трета учебна година откри Неделното училище към храм „Св. Неделя“ в кв. „Райково“ на Димитровден. След Светата Литургия в храма бе отслужен водосвет за здраве и благоденствие от свещеник Запрян Шиков – секретар на Архиерейското наместничество в Смолян и ръководител на Неделното училище.

Да споделят радостта им бяха дошли много миряни, учители от Младежкия православен център „Чисти сърца“ и децата от двете паралелки, изучаващи СИП „Религия-Православие“ във Второ основно училище „Проф. д-р Асен Златаров“.

Отец Запрян разказа на децата житието на св. Димитър Солунски Чудотворец и посъветва родителите да се грижат да духовното развитие на децата, да ги довеждат в Божия храм.

„А вие, деца, бъдете послушни вкъщи и в училище, усвоявайте с радост полезните знания, обичайте родителите си. Трудете се като пчелички, за да заслужите Божия венец“, призова отец Запрян.

Неделното училище към храм „Св. Неделя“ в кв. „Райково“, е открито преди две години на Димитровден, затова и този празник е избран за рожден ден на Неделното училище. Започвайки третата учебна година, преподавателките по вероучение Емилия Кермедчиева и Любка Мандова са уверени, че интересът на децата ще бъде все така жив, както досега, и с радост ще прекрачват прага на Неделното училище. Те имат всички условия за духовни занимания – специално обзаведена зала с необходимите средства за съвременно обучение и възпитание. 

СмолянБГвести.нет


Още новини

Хороскоп за 16.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини