За приза "Млад фермер" се борят 18 ученически отбора от Южна България

Изображение 1 от 3

    В рамките на 3 дни Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм в Чепеларе е домакин на регионалния етап от Националното състезание "Млад фермер". 18 отбора от професионалните училища в Айтос, с. Белозем, с. Бояново, Гоце Делчев, Карнобат, Куклен, Мъглиж, Нова Загора, Пазарджик, Перущица, Първомай, Садово, Сандански, Свиленград, Хасково, Чирпан, Ямбол и домакините от Чепеларе се борят за победата в престижната надпревара. Директорът на ПГСГСТ "Н.Й.Вапцаров" Елена Касабова приветства отборите с "Добре дошли!". "Пожелавам на всеки един от вас, да открие тук не просто конкуренция, а приятели за цял живот. Пожелавам ви именно тук да откриете чудесата на природата, да се насладите на нейните богатства и най-важното - да се научите да я пазите, да обичате земята и природата ни, както тя обича нас! Земята и нейната природа са най-важният и изпълнен с любов дом! Успех на всички!“, пожела тя.
    По стара българска традиция, учениците от училището посрещнаха гости и участници с хляб и сол, и изпълнение на родопския химн „Бела съм, бела, юначе...“.
    За да спечелят приза "Млад фермер" участниците трябва да решат теоретични и практически задачи в направления „Растениевъдство“, „Животновъдство“ и „Механизация на селското стопанство“. Състезанието завършва на 24 март.

    СмолянБгвести
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини