25 °C

Над 500 полицаи от Хасково чакат надбавки от договорените 100 млн. лева

Над 500 служители от Областната дирекция на МВР в Хасково ще получат увеличения на заплатите си от договорените допълнително 100 млн. лева. Консенсусът за отпускане на парите беше постигнат между синдикатите в МВР и премиера Бойко Борисов, който останал доволен от работата на служителите.

Увеличението на заплатите на полицейските служители ще бъде равномерно за всички, а не процентно, обясни Венцислав Кирчев – зам.-управител на Националния синдикат „Полиция“, който присъства на срещата с Борисов вчера.

„В замяна на повишението на заплатите премиерът поиска полагане на повече усилия в борбата с престъпността и да се повиши доверието на гражданите по отношение на полицията“, каза Кирчев, който е и началник на звено „Териториална полиция“ в РУ Хасково. Той и колегата му Добромир Тенчев – член на Управителния съвет на Националния синдикат „Полиция“ и младши експерт в „Териториална полиция“ в Хасково бяха на мнение, че увеличението на заплатите ще стимулира полицаите да работят по-ефективно. Те заявиха, че ниските заплати в сферата са една от водещите причини за отлив на кадри от системата на МВР. Освен това по думите им с повишението на основните възнаграждения на полицаите, интересът към конкурсите ще се повиши и ще има повече качествени кандидати за работа.

На този етап не е ясно колко точно ще бъде увеличението на заплатите в МВР. Това предстои да се уточни и вероятно ще стане ясно в края на февруари или в началото на март, когато получат заплатите си с предвиденото увеличение. По груби сметки то ще е от порядъка на 100 лева.

На срещата с Борисов е договорено създаване на работна група, която ще работи по изготвяне на нов Закона за МВР. Полицаите настояват и за подобряване на материалната база. Представителите на полицейския синдикат заявиха, че на този етап спират с протестите, тъй като са направени договорки за удовлетворение на основните им искания.

Haskovo.net


29 Коментара

Хороскоп за 22.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини