3 °C

Очакват се дъждове, свлачището затворило пътя за Мадан става още по-опасно

Прогнозите са нови валежи от дъжд, които биха могли на предизвикат нови срутвания, се призовават хората да не предприемат преминаване по участъка с голямот осрутване по пътя Смолян-Мадан, призова областният управител Недялко Славов.

Преди голямото срутване по основното трасе вече са поставени табели, че е затворено за движение, забранява се преминаването на пешеходци заради опасността от падащи камани и свличане на големи земни маси.  Пътят Смолян-Мадан остава затворен за продължително време, а трафикът се насочва по обиколните маршрути Смолян-Смилян-Рудозем-Мадан и Смолян-Фатово-връх Средногорец-Рудозем-Мадан.
Областният управител Недялко Славов изказа благодарност към шефа на АПИ инж. Дончо Атанасов и екипите на АПИ и ОПУ, на община Смолян, „В и К“ ЕООД, Електроразпределение ЮГ, ЕСО, Горското предприятие, на пътноподдържащите фирмаи, с които аварийно предприети действия, за да се обезопаси и поразчисти срутището.
Дълготрайно решение е изграждането на обиколен път, за да се улесни пътуването на хората от Търън и околните села, които ежедневно преминават по участъка, отивайки на работа или на училище.
Обиколният път вече се изгражда, благодарение на бързата реакция на държавните институции и община Смолян.


 
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 25.03.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини