21 °C

Младежи от шест държави "търсят щастието" в Смолян

Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Смолян ще бъде домакин на международна среща за образователен обмен и добри практики в рамките на една седмица, съобщи координаторът на проекта старши учител по английски Надежда Станкова.

От 07 до 13 октомври т.г. едно от големите училища в Смолян ще работи по проект “Бъдете промяната”, по програма „Еразъм+“, заедно с колеги от шест европейски училища от Норвегия, Франция, Испания, Португалия, Гърция. Координатор на проекта, обхващащ възрастовата група на учениците от 14 до 16 години, е Норвегия.

Дейностите се реализират в рамките на две учебни години, а основната тема на проекта е свързана с екологичните проблеми и предизвикателствата на околната среда, пред които е изправен днес светът. Децата размишляват и търсят отговор на въпроса - С какво всеки от нас би могъл да помогне за да подобри средата, в която живее? Проектните дейности помагат учениците да развият своите умения за критично мислене, взимане на решение, работа в екип и подобряване на езиковите и комуникативните умения.

Гостите ще имат възможност да се включат в различни интердисциплинарни уроци, дейности на открито, срещи с представители на различни институции, дебати по групи и творчески работилници. Биргит Фредриксън от Норвеия е преподавател по английски език и философия, тя ще води философския диалог на тема „Какво е щастието за мен“.

Биоразнообразието на региона ще бъде представено чрез различни дейности в училище и извън училище. Участниците ще посетят интересни забележителности в региона и отблизо ще се запознаят с културата и бита на родопчани. Мотото на проекта е призивът на Махатма Ганди “Бъдете промяната, която искате да видите в света около вас!“ .

СмолянБГвести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Още новини

Хороскоп за 20.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини