Младежи от шест държави "търсят щастието" в Смолян

Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Смолян ще бъде домакин на международна среща за образователен обмен и добри практики в рамките на една седмица, съобщи координаторът на проекта старши учител по английски Надежда Станкова.

От 07 до 13 октомври т.г. едно от големите училища в Смолян ще работи по проект “Бъдете промяната”, по програма „Еразъм+“, заедно с колеги от шест европейски училища от Норвегия, Франция, Испания, Португалия, Гърция. Координатор на проекта, обхващащ възрастовата група на учениците от 14 до 16 години, е Норвегия.

Дейностите се реализират в рамките на две учебни години, а основната тема на проекта е свързана с екологичните проблеми и предизвикателствата на околната среда, пред които е изправен днес светът. Децата размишляват и търсят отговор на въпроса - С какво всеки от нас би могъл да помогне за да подобри средата, в която живее? Проектните дейности помагат учениците да развият своите умения за критично мислене, взимане на решение, работа в екип и подобряване на езиковите и комуникативните умения.

Гостите ще имат възможност да се включат в различни интердисциплинарни уроци, дейности на открито, срещи с представители на различни институции, дебати по групи и творчески работилници. Биргит Фредриксън от Норвеия е преподавател по английски език и философия, тя ще води философския диалог на тема „Какво е щастието за мен“.

Биоразнообразието на региона ще бъде представено чрез различни дейности в училище и извън училище. Участниците ще посетят интересни забележителности в региона и отблизо ще се запознаят с културата и бита на родопчани. Мотото на проекта е призивът на Махатма Ганди “Бъдете промяната, която искате да видите в света около вас!“ .

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини