Ето какво ще се вижда през очилата с разширена реалност на Google (видео)

Сещате ли се какво виждаше Робокоп? А сещате ли се за Вавилонската рибка от „Пътеводител на галактическия стопаджия”? Е, споманавам ги, защото са от фантастиката. Очилата с добавена реалност на Google обаче са абсолютно реален проект. Появи се първото видео, което представя какво например ще добавят към реалността тези очила.

Съвсем скоро, преди няколко месеца се разшумя за тайнствената разработка, а Google си мълчеше. Гаданията включваха вграден 3G и/или 4G модул, достъп до всевъзможна  информация относно обекта, който е пред очите ви или наблизо, навигация... Например - приятел, отбелязал местоположението си в Latitude ще ви се обозначи, ако се намира наоколо. Естествено, очилата използват най-популярните услуги и продукти на Google. Управлението - с дискретни движения с глава. Върху авангардните проекти работи "таен институт" на Google, наречен "Google Х". Екипът все още събира идеи в сайта Google+, които допълнително да обогатят разработката и да бъдат в полза на потребителите.

Вече виждам деня, в който в непозната страна ще намирам пътя до хотела с едни Google очила, ще чета табелите на език, който не зная, ще виждам изписано името на непознат човек, когато го погледна. Много фантастика съм чела ли? Така е, но Google има всичките тези технологии - преводач, навигация, разпознаване на изображения, а облачните технологии стават все по-добри. Все пак от GoogleX казват, че няма да е скоро денят, в който техният продукт ще бъде пуснат на пазара.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини