Продадоха град с един жител

За 900 хиляди долара човек се сдоби с американско градче в Средния запад с един жител.

Именно този жител - Дон Самънс, който се самопровъзгласил за кмет на градчето, обяви за публична продан Бъфорд. Мъжът се преместил в него от Лос Анджелис през 1980 г. заедно със съпругата си Тери, която обаче починала шест години по-късно.

Самънс останал единственият жител на Бъфорд, а през 1992 г. го купил. Сега обаче иска да се премести да живее в Колорадо близо до сина си.

"Семейство ми вече го няма. Целта ни да се преместим тук беше изпълнена и сега искам да науча какви други приключения ме чакат", заяви Самънс пред Reuters.

Публичната продажба, която привлече интереса на купувачи от 110 държави, продължи 11 минути, за които началната цена от 100 хиляди долара успя да скочи деветкратно.

Тайнственият купувач на градчето в югоизточната част на Уайоминг придоби над 4 хектара площ с магазин за стоки от първа необходимост, бензиностанция и сглобяема къща, посочва БТА.

Селището е основано в края на 19 век при строителството на Трансконтиненталната железопътна линия. В периода на най-големия му разцвет в градчето са живели около 2000 работници и техните семейства, които обаче по-късно се преместили с напредването на жп линията на запад.

Бъфорд не е единственото селище в страната само с един жител. В щата Небраска, например, единственият жител на градчето Моноуай е Елси Ейлър, чийто съпруг починал през 2004 г. Също като Дон Самънс, Ейлър се е обявила за кмет, има лиценз за продажба на алкохол и плаща местни данъци.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини