БСП повежда протест на 1 май

Лидерът на БСП Сергей Станишев предупреди, че партията му ще изведе хората на протест на 1 май срещу "политиката на ограбване на народа от страна на ГЕРБ".

Не сме само ние гневни, много хора в България са гневни от състоянието на държавата и от начина, по който живеят и от огромната безработица, каза Станишев за държавното радио БНР.

Официално през февруари 2009 безработицата беше 6,6%, в момента е 12,4%, почти двойно увеличение, което е огромно и стряскащо. Това е огромен брой хора, които са изгубили своите доходи, но най-лошото е, че държавата нищо не прави, подчерта Станишев.

Той каза, че има покровителство на сивата икономика, която е достигнала 40% от БВП. Социални придобивки се отнемат и хората губят надежда и перспектива. Променят закони, за да не се изпълняват социалните придобивки, каза Станишев.


"Ние – БСП сме отрицание на модела, който ГЕРБ налага. Отрицание сме на тази полицейщина, на този модел на олигархичен капитализъм, който сега се развива в най-ярка форма. От определени водещи политики и принципи ние няма да отстъпим, при каквито и да е условия", подчерта Сергей Станишев.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини