Косят по-рано тревните площи в Смолян

Заради летните температури, косенето на тревата в зелените зони на  Смолян започва седмица по-рано.

От днес екип на фирма “Титан Клинър” коси градинките около сградата на Общинска администрация и островите по бул. “България”. На 3 май в дейностите ще се включат още два екипа с моторни косачки, за да приведат в изряден вид площите от няколко декара.

Тази година се очаква увеличение на площите за косене, заради новоизградените детски площадки и игрища, както и реализацията на някои благоустройствени проекти в града, с които са създадени допълнителни зелени площи.

Някои от досега поддържаните терени ще отпаднат, заради активната работа по проекта в стария център на Смолян.  В зависимост от метеорологичните условия градинките се косят минимум четири пъти до есента.

Заради жегата и липсата на дъждове в последните две седмици водоноска на “Титан” започна поливане на цветните алеи, за да може пролетните цветя да са свежи и да не изсъхнат. Паралелно с това, продължават и дейностите по почистване на улиците.

10 служители по чистотата, с багер и самосвал събират пясък и клони по улица

“Станевска”. Други 10 служители пък са командировани в село Петково за пролетното почистване.

Цистерна на фирмата мие улиците в село Широка лъка, където започна летния туристически сезон. В Смолян продължава миенето на улица “Наталия” в кв.Райково. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини