Прецедент:В Неделино не търсиха работа от депутатите, а решаване на проблеми с водата

За първи път, откакто народните представители на ГЕРБ в Смолян правят приемни, хората не искаха помощ за работа. Този прецедент изненада депутатите д-р Даниела Дариткова, Недялко Славов и евродепутата Владимир Уручев на приемната в Неделино.

Най-болният проблем на неделинци се оказал водата, макар че общината е с една от най-високата безработица в областта.

В кв. "Кандрев дол" миналата година започнала подмяна на водопровода, но го оставили наполовина, а разкопките стоят и до днес, и приличат на гробница.

Хората питали във ВиК кой трябва да асфалтира, а от дружеството ги препратили към общината. От местната администрация пък прехвърлили топката към ВиК, с аргумента, че то трябва да положи асфалта.

Хората сами напълнили изкопите с пръст, камъни и филц, но водата ги изнесла. Същият квартал имал собствено водохващане, но му трябва водоем, от който да се снабдяват с питейна течност и през лятото. В противен случай отново го грози режим на водата и през това лято. 

В друг квартал на Неделино пък ползвали водата без документи в продължение на 34 години. След като вече извадили документ от Басейнова дирекция в Пловдив, майка и син разбили каптажа, защото искали част от водата за свое ползване.

Местните хора поставиха пред депутатите и проблеми с внесени средства в доброволен пенсионен осигурителен фонд, с изграждането на фотоволтаици и дълго протакани проблеми с имоти.

Собственичка на цех поискала съдействие и съвет, как да си вземе дължимите й от гръцки бизнесмен пари за изпълнено, но неплатено ишлеме.

Парапети за не обезопасен мост поискаха от депутатите жители на три къщи в родопския град. Народните избраници от ГЕРБ обещаха да съдействат за намирането на средства за изграждането на предпазно съоръжение. Те поеха ангажимент да сезират компетентните органи за поставените проблеми и ще проследят решаването на всеки един казус. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини