86хиляди кутии цигари задържаха на границата

 Огромно количество контрабандни цигари, внесени през зелената граница от Гърция, залови вчера  граничен патрул от полицейското управление в Крумовград.

Цели 172 мастербокса с общо 86 000 кутии са били открити около 5.30ч. на 7 май сутринта в микробус „Мерцедес” с българска регистрация.

Колата, управлявана от български гражданин Д.А., на 23 години, от Ивайловград,  е спряна за проверка в района на село Гугутка, община Ивайловград.

Проведени са допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия, при които в района на Ивайловград е задържан още един автомобил- джип „Нисан”, също  с българска регистрация, управляван от 32 годишния ивайловградчанин М.Д.

 Джипът е пилотирал микробуса при преминаването на границата и движението към вътрешността на страната.

В района на село Железино, община Ивайловград, е задържан трети автомобил “Фолксваген Пасат” – отново с българска регистрация.

 В него пътували хасковлията С. Р., на 24 години и А.Т. на 22 години от Харманли - също свързани със случая по контрабандата на огромното количество цигари.

Четиримата мъже и трите автомобила са задържани. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

За случая са уведомени териториалните звена за борба с организираната престъпност в Кърджали и Хасково, а работата по случая продължава.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини