Безплатно мерят вредните газове на пушачите в Смолян

Безплатно измерване на съдържанието на въглероден оксид в издишвания въздух ще осъществи Регионалната здравна инспекция на 16 май.

Изследването ще обхване студентите от филиала на Пловдивския университет в Смолян.

 Акции за демонстриране вредата от цигарите и тютюневата зависимост са планирани и сред възпитаниците на Техническия колеж (29 май), както и сред гражданите на централно място в града (30 май).

Серията от измервания са част от ежегодната кампанията на РЗИ по повод Световния ден без тютюнев дим, 31 май. И тази година тя ще бъде подпомогната от фармацевтичната компания „Софарма”, която предоставя консумативите за изследването.

Целта е все повече хора да се замислят за възможността да спрат пушенето и да потърсят професионална помощ за това в Кабинета за консултиране отказването на цигарите в здравната инспекция (телефон за връзка: 0301/ 58930).

В рамките на кампанията се реализира и анкетно проучване сред хората над 18-годишна възраст. Акцент в него е отношението на смолянчани към въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места, което предстои на 1 юни тази година

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини