Търсят се спешно трима кръводарители за тежко пострадалия младеж от Смолян

Спешно се търсят трима кръводарители, гръмнаха социалните мрежи. Кръвта е необходима за тежко пострадал 16-годишен младеж от Смолян. Момчето е паднало от висок електрически стълб вчера. Откаран е в тежко състояние, с множество травми в МБАЛ-Смолян, а след това е преведен в болница в Пловдив. Трагедията с Никола Хъмчев станала вчера привечер в местността Станковица, това е районът между квартал Райково и фирма „Арексим”. Сигналът за падналото дете е подаден към 19,00 часа. Никола е открит в тежко състояние с множество увреждания по тялото.
Момчето е било с приятели. Покатерил се на електрическия стълб с високо напрежение, като успял да стигне до горния край. В резултат на доближаване до проводниците се е получила волтовата дъга, заради която е паднал, обясни окръжният прокурор Недко Симов.
Версиите, по които работят разследващите са, че Никола или си е правил селфи на стълба, или постъпката му е проява на някакъв вид героизъм. По случая е образувано досъдебно производство.
След трагедията момчето е транспортирано в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. „Първоначалната информация е, че има засягане на прешлен, нараняване по гърдите и загуба на сетивност по долните крайници”, добави окръжният прокурор. „Младежите трябва да знаят, че всеки риск трябва да е премерен. Нека взаимно да се въздържат и възпират в такива ситуации, а не да се поощряват. Това е посланието ми не като прокурор, а като човек”, апелира Недко Симов.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини