Смолянчанин в Топ 20 на българите с най-високи доходи

 С обявените 3 млн.лв. приход, смолянски бизнесмен се нарежда в топ 20 на българите с най-високи доходи през миналата година, съобщиха от офиса на агенцията в Смолян.

В същото време общо 340 човека от Смолянка област са посочили в годишните си декларации, че искат да ползват едно или друго облекчение, за да намалят дължимите от тях данъци.

За цялата страна техният брой е 60 000, като общият размер на данъчните облекчения, с които са намалени данъчните основи, възлиза на 165 млн. лв.

Класацията на най-забогателите през 2011г. се оглавява от столичанин, декларирал 13 млн. лв. Столичният бизнесмен е следван от пловдивчанин и варненец.

Първите 20 граждани по приходи са заработили близо 114 млн. лв., според обработените до този момент данъчни декларации за облагане на доходите. 1, 212 млрд. лв. са общо декларираните приходи от наеми и хонорари в подадените годишни декларации за облагане на доходите в цялата страна.

От тях 342 млн. лв. са посочените във формулярите като доходи от наеми на недвижимо имуществото.

Останалите 870 млн. лв. са доходи от извън трудови правоотношения, лицензионни и авторски възнаграждения, възнаграждения на артисти-изпълнители, продажба на изобретения и др.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини