Влюбени се вричат в “Ягодинската пещера” на 12.12.2012г.

Двойка влюбени българи са избрали да си кажат заветното „да” под земята в красивата "Ягодинската пещера" в Родопите.

Те обаче са побързали да си запазят час за бракосъчетание в каменната зала на подземния феномен още от сега, защото са избрали сакралната дата 12.12.2012г.

Това е последната дата,  на която двойките имат възможност да сключи брак на дни с двойни, тройни и огледални числа-превърнала с в мания през последните години, тъй като месеците са само 12.

Ягодинската пещера е сред топ 10 на тай-атрактивните места за баркосъчетание, като до сега са я избирали над 250 двойки, не само българи от цялата страна, но и доста чужденци. Съществува поверие, че след церемонията под вековните пещерни образувания, семейството никога не се разделя.

Само през май тази година 4 двойки са заявили церемонията с родопска гайда и пита с мед, сред сталактитите и другите причудливи пещерни творения.

На 25 май в пещерата е имало венчавка на млада двойка от Варна с около 20 гости. В средата на юни отново има планирано сватбено тържество, посочи уредникът на пещерата Сергей Генчев.

Всяка двойка обаче влага и по някой различен елемент, за да направи своя ден уникален, който и без това е такъв, тъй като самата сватба е на метри под земята, влиза се от единия край, а се излиза от друго място, а температурата е постоянните 6градуса над нулата.

Влюбените споделят, че избират пещерата заради  силната тръпка и незабравимите екстремни емоции.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини