Откриват първи по рода си горски симпозиум в Чепеларе

Състезание за най-добър секач, с над 30 участника, ще бъде една от атракциите на първото по рода си високопланинско горско изложение БУЛФОРЕСТ ШОУ.

То ще се проведе от 7 до 9 юни в Чепеларе, а посетителите ще имат възможност лично да участват във фотоконкурса на Кантек „Прегърни дарво“ за наградата фотоапарат Канон.

Симпозиумът по скулптура от дърво на тема „Пейката”, който предхожда изложението, започна на 1 юни на централния площад в града и ще приключи на 9 юни на връх «Мечи чал».

Входът за изложението е свободен, като е осигурен безплатен достъп с лифта до мястото на изложението.
Изложението се провежда под егидата на Министерството на земеделието и храните и е най-значимото за горския сектор, защото ще разкрие новите моменти в горскостопанската дейност и управлението на горите. 

По атрак­ти­вен начин ще бъдат представени и най-новите технологични иновации, машини и обо­руд­ване в отрасъла.

През трите дни на изложението посетителите ще мо­гат да видят в действие последните продукти на световно известни фирми от бран­ша: АМR, BOBCAT, VALTRA, JOHN DEERE, FENDT, CATERPILLAR, MITSUBISHI, PALAX, SEPPI, ТAJFUN,  HUSQVARNA, STIHL, KOLLER, POSCH,VOLVO и редица други.

Ще бъдат представени природо­съо­браз­ни системи за дърводобив, дървообработка и залесяване, между които: мини то­ва­ра­чи и многофункционални машини за горската промишленост, трактори и телескопични манипулатори, багер-товарачи и челни-товарачи, машини за надро­бя­ване както на дървета и храсти, така и на камъни, моторни лебедки, процесори и машини за рязане и цепене на дърва, моторни триони, високопроходими авто­мо­би­ли, пикапи, АТВ-ета и много други.

Всички, които обичат българската гора ще могат да открият професионалния свят на горското стопанство, да видят на живо реални демонстрации в естествена горска среда, да се запознаят с начините за възпроизводство, поддържане и опазавне на горите.

Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите ще представят програмите за усвояване на еврофондовете в отрасъла, възможностите при инвестиционните дейности в гор­ско­то стопанство и възстановяването на горския потенциал.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини