Китайците пак са напред - пуснаха iPhone 5

Новото поколение смартфон на Apple – iPhone 5, може още да не е представено, но продажбите му в Китай вече са стартирали.

В най-голямата онлайн платформа за търговия в страната – Taobao, вече се приемат предварителни заявки, като към офертите са представени визии и предполагаеми технически спецификации, пише Ройтерс.

Очакваният с огромен интерес iPhone 5 вероятно ще бъде представен от Apple между август и октомври тази година. От самата компания няма никаква информация по въпроса, а предполагаемите срокове са само догадки и спекулации.

Един от продавачите е посочил списък със 17 възможни нови функции на iPhone 5, като е дал процентна вероятност за наличието на всяка от тях при излизането на продукта. Възможността за работа с биометрични данни например е определена на 20%.

Според слуховете iPhone 5 ще има по-голям екран в сравнение с предишните модели. От Apple обаче не са споделили никакви данни за новия продукт, не е била коментирана цена, не са посочени и функционалностите и техническите характеристики.

Находчиви продавачи в Taobao, която е част от Alibaba Group, приемат поръчки за новия iPhone. Някои от тях изискват депозит от 1 000 юана (около 160 долара) при поръчката. Един от продавачите, обозначил себе си с името Dahai99888, дори иска пълно плащане, като посочената цена е 6 999 юана (1100 долара).

От Ройтерс са се свързали с някои от продавачите в Taobao, като те са споделили, че планират да купят iPhone 5 от Хонконг или САЩ, след което да го внесат в Китай. В много случаи продуктите на Apple излизат за продажба първо в Хонконг, а след това в континентален Китай.

На този етап обаче, макар да взимат депозит, продавачите не се ангажират с точен период за доставка.

"Търсенето е голямо. Вчера някой си поръча два телефона. Общо имаме над 20 поръчки", е заявил продавач с потребителско име Xiaoyu.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини