След месец издирване откриха трупа на млада жена

Труп на млада жена е открит днес в дере край пътя между Неделино и село Падина. Ужасяващата находка на криминалистите се оказао тялото на 34 годишната Василка М. от пазарджишкото село Калугерово. Младата жена е изчезнала преди около месец и след сигнал на близките е обявена за национално издирване. Криминалистите са открили тялото на жената, захвърлено в затънтения баир край Неделино, където с километри няма населено място.

Все още не е ясно как е била умъртвена Василка, но най-вероятно е била удушена, тъй като при първоначалния оглед по трупа не са намерени категорични следи от хладно или огнестрелно оръжие, които да са видимо да насочват за начина и причината за смъртта.

От полицията обаче отказаха да уточнят дали причината за това е силно разложеното от жегата тяло на жената, което да затруднява първоначални заключения само от оглед.

Часове след като е открит трупа, полицията е задържала 38 годишният рецидивист Цанко Лазаров от Пловдив.

Мъжът има богато криминално досие и няколко присъди, включително и за убийство.

Събраните до момента доказателства сочат, Лазаров е убиецът на Василка и той е задържан за 24 часа в ареста, като предстои да бъде разпитан и привлича като обвиняем, а прокуратурата ще се поиска от задържане за 72 часа.

Мотивите за извършване на престъплението обаче също ще се изясняват, като и съдебно-медицинската експертиза ще покаже каква драма се е разиграла в последните минути преди настъпването на смъртта. Извършват се неотложни процесуално следствени действия на местопрестъплението, под ръководството и надзора Окръжна прокуратура – Смолян.

Окръжна прокуратура – Смолян наблюдава образуваното досъдебно производство за извършеното убийство в района на Неделино,съобщи говорителят на прокуратурата Иван Спиров.

Към момента от прокуратура и полиция в Смолян отказват повече информация, тъй като това ще затрудни разследването.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини